KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Kadriye Çalık Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi. Düzenlediğimz törende başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,vatanı için çarpışmaktan ve ölmekten çekinmeyen bütün askerlerimizi; şiirlerle, türkülerle ve tiyatro gösteriyle andık. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 103.yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

"Liselerde Bilim Uygulamaları" adlı projemizin şubat ayı konularının toplantıları  gerçekleştirildi. Geleceğin meslekleri, bulaşıcı hastalıklar ve sağlıklı beslenme konusunda öğrenciler sunumlar hazırladı. Hazırladıkları çalışmaları arkadaşlarıyla paylaştılar. Emek veren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

12. Sınıf öğrencilerimizin yoğun çalışma tempolarına kısa bir mola vererek rotamızı Mersin'e çevirdik. Kız Kalesi, Cennet Cehennem Obruğu, Astım Mağarası gezinin durakları oldu. Öğrencilerimizle birlikte hoş vakit geçirdiğimiz bir günü daha anılarımıza eklemiş olduk. Gezinin planlanmasında katkıları olan öğretmenlerimize ve gezinin huzurla geçirilmesini sağlayan bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun düzenlediği Kariyer Günleri kapsamında Kahramanmaraş Barosunu öğrencilerimizle beraber ziyaret ettik. Öğrencilerimiz hukuk alanını ve avukatlık mesleğinin çalışma koşullarını öğrenme fırsatı buldular.  İl MEB Müdürü Yusuf KAHRAMAN, Baro Başkanı Av. M. Burak GÜL  öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Akademik deneyimlerini paylaşarak öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmada sunduğu katkılar için teşekkür ederiz.

Mrt

Türk Japon Vakfı 6 Şubat Depreminin etkilenen öğrencilerimizi ziyaret etti. Sınıflarda etkinlikler düzenlendi. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Kahramanmaraş Emniyet Genel Müdürlüğü, Narkotik Şubesi tarafından, son yıllarda giderek artan uyuşturucu kullanımı hakkında öğretmenlerimize bilgi verildi.

Şbt

Okulumuz 10. Sınıf öğrencileriyle Maksutlu Köyü sınırlarında doğa yürüyüşü yapıp yarı değerli taş aradık. Öğrencilerimiz için farklı bir deneyim ve tecrübe oldu. Bu geziyle öğrencilerimize doğa sevgisi aşılamak ve yeni bir hobi kazandırmak amaçlanmıştır. Öğrencilerimiz eğlenceli bir gün geçirdi.Emeği geçen öğretmenimiz İsmail AYDOĞAN'a teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz kız pansiyonunda Kariyer günleri kapsamında Avukat Emine Nalçacı'yı konuk ettik. Öğrencilerimiz hukuk alanını ve avukatlık mesleğinin çalışma koşullarını öğrenme fırsatı buldular. Samimi ve etkili sunumu ile Emine Nalçacı, öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Pansiyonumuza gelip akademik deneyimlerini paylaşarak öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmada sunduğu katkılar için kendisine müteşekkiriz.

Şbt

Okulumuz kariyer günleri kapsamında Kapdokya Üniversitesi Öğretim Üyesi DOÇ. DR. Yusuf GÖKKAPLAN konuşmacı olarak katıldı. Katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

12 Şubat Maraş'ın Kurtuluş ve  önemini  öğrencilerimize anlatmak için Tarihçi Yazar Mehmet IŞIK okulumuzda konferans verdi. Katılımlarından dolayı Mehmet Işık 'a teşekkür ederiz.

Şbt

2019-2020 eğitim öğretim döneminde mezun olan öğrencilerimiz okulumuzu ziyaret etti. Sınava hazırlanan öğrencilerimizle fikir alışverişinde bulundular. Katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

06 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü ilimiz olan  7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana gelmiştir. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek  için  okulumuz öğrencileri program hazırlamıştır.Programa emeği geçen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

I.Dönem Faaliyet Haftası kapsamında "Tecrübe Paylaşım Söyleşi " etkinliği çerçevesinde öğrencilerimizle TEKNOFEST hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İlimiz TEKNOFEST temsilcilerinin katılılımından dolayı  teşekkür ederiz.